Op zoek naar een borstvoedingsbh, ontdek hier de meest voorkomende vragen

fotobhs.jpg

Bij MAMADO kan je zowel terecht voor een zwangerschapsbh als voor een borstvoedingsbh. Wij geven professioneel advies bij het zoeken naar een comfortabele bh. Wij luisteren enerzijds naar je wensen en anderzijds gaan wij op zoek naar een passende bh door een correcte meting te doen.

We bundelen hieronder de meest voorkomende vragen over een borstvoedingsbh.

Wanneer kom ik het beste langs voor een geschikte borstvoedingsbh?

Zolang je je comfortabel voelt met je huidige bh, mag je gerust afwachten tot week 34 van de zwangerschap.

Zit je bh al eerder niet meer lekker, knellen de beugels, is de cup te klein geworden? Kom langs en we geven je graag vrijblijvend advies.

Hoeveel borstvoedingsbh’s heb ik nodig?

We raden aan om zeker 1 bh te voorzien zonder beugel. Alle extra bh’s die je hiernaast voorziet geven je wat meer comfort. Zeker als je ’s nachts geslapen hebt met een bh (om bijvb kompresjes op hun plaats te houden), is het wel fijn als je dan ’s ochtends een propere frisse bh kan aan doen. Dus 2 bh’s is geen overbodige luxe. Wil je nog wat meer comfort in de was dan kan je nog ééntje extra voorzien.

Maar je kan dus gerust starten met 1 à 2 bh’s (waarvan minstens ééntje zonder beugel). Van zodra je voelt dat de stuwing wat is weggetrokken (gemiddeld na 2 weken), kan je terugkomen voor een steviger modelletje.

Twijfel je wat voor jouw situatie het meeste geschikt is? Vraag gerust ons eerlijk advies hierin.

Kies ik voor een bh met of zonder beugel?

Tijdens de zwangerschap

Welke keuze je maakt tijdens de zwangerschap is afhankelijk van je comfort. De ene mama kan de volledige zwangerschap een bh met beugel verdragen, terwijl een andere mama niet. Passen en voelen is hierin het beste advies.

Na de bevalling

De eerste dagen na de bevalling draag je beter een bh zonder beugel. Een beugel die niet 100% perfect zit, kan bij stuwing knellen in het klierweefsel en een borstontsteking veroorzaken. De bh zonder beugel mag je ook steeds ’s nachts dragen. Na de eerste dagen is de keuze van de bh met of zonder beugel afhankelijk van waar jij je het meest comfortabel bij voelt.

Hieronder zie je enkele modellen:

Een model met beugel

 

 

 

Dit is een model zonder beugel.

 

 

Welke maat heb ik nodig?

Om de omtrek en cupmaat te weten, meten wij je professioneel op. We hebben een zeer groot gamma aan borstvoedingsbh's. Omtrek (EU 70 tem 110), cups (B tem K-cup), voorgevormd, niet voorgevormd, met of zonder beugel,...

Aarzel zeker niet om eens langs te komen. Wij helpen je graag in de zoektocht.

 

 
Ontdek ons groot gamma aan borstvoedingsbh's